Samen bouwen aan de toekomst van jongeren

Wij bieden hoogcomplexe jeugdzorg, gericht op verbinding en intrinsieke motivatie voor jongeren.

Open voor jou

Wanneer jongeren fundamenteel vastlopen, hun ontwikkeling wordt bedreigd en gevaar vormen voor zichzelf of hunomgeving, dan ontstaat een urgente situatie. Hun gedrag brengt vaak heftige situaties met zich mee die niet alleen henzelf, maar ook hun naasten raken. Deze jongeren verdienen een veilige omgeving waar ze geholpen worden om die vicieuze cirkel te doorbreken.

De cirkel doorbreken, samen vooruit

Onze missie

De cirkel doorbreken, samen vooruit

Almata helpt jongeren van 12 tot 18 jaar in zulke situaties om hun leven opnieuw vorm te geven. Hoogcomplexe jeugdzorg is onze expertise en onze aanpak hierin is uniek. Bij Almata kijken we verder dan gedrag. Want gedrag is geen losstaand verschijnsel; het heeft een oorsprong. En die oorsprong is waar onze reis begint; wij kijken naar de aanwezige krachten en kwetsbaarheden om te komen tot een effectief interventieplan. Met oprechte belangstelling stappen we hun wereld binnen en scheppen ruimte voor werkelijke verandering vanuit de jongere zelf.

Vanuit vertrouwen bouwen aan toekomst

Onze visie

Vanuit vertrouwen bouwen aan toekomst

We geloven dat er verbinding ontstaat wanneer jongeren zich veilig en gewaardeerd voelen. Pas dan kunnen we de zorg en aandacht bieden die nodig is. We creëren een sfeer van respect en zorgzaamheid, thuis of in een huiselijke omgeving. Op die manier kunnen we werken op basis van vertrouwen. Vanuit deze basis bouwen we aan een toekomst waarin zij vanuit intrinsieke motivatie hun gedrag kunnen veranderen.

Gezinsgericht werken

Kleinschalig en deskundig

Gezinsgericht werken

We werken kleinschalig, zodat er écht aandacht is voor elke jongere. Onze medewerkers zijn experts in hun vakgebied en werken met bewezen, wetenschappelijk onderbouwde methodieken. Met onze specialistische aanpak, zoals Schemagerichte Benadering, helpen we jongeren om belemmerende patronen te herkennen en doorbreken. Tegelijkertijd zorgen we er met GezinsGericht Werken voor dat gezinnen betrokken blijven, zodat de verandering niet stopt bij de voordeur.

Onze kernwaarden

De basis van onze zorg

  • O
    Onbevooroordeeld & oprecht

    We benaderen elke jongere zonder oordeel, staan open
    voor elkaar en geven waardering,erkenning en oprechte belangstelling.

  • P
    Persoonlijk & zorgzaam

    De jongere staat in alles wat we doen centraal. Daarnaast
    dragen we onze verantwoordelijkheid voor
    de maatschappelijke impact van onze zorg.

  • E
    Expertise & samenwerking

    Onze experts leveren kwalitatief hoogstaande zorg die voldoet aan wetenschappelijke standaarden. We staan nauw in verbinding met gemeenten en ketenpartners.

  • N
    Nabij & kleinschalig

    We voelen ons sterk betrokken bij zowel de jongeren als onze medewerkers. We bieden zorg thuis of dichtbij, en als dat niet kan, in kleinschalige woonomgevingen

Samen maatschappelijke meerwaarde creëren

Onze bedrijfscultuur

Samen maatschappelijke meerwaarde creëren

Wij zijn echte verbinders. We brengen scholen, gemeenten, GGZ-instellingen en andere partners samen in een zorgnetwerk dat de jongere centraal stelt. Samen creëren we niet alleen een positieve toekomst voor de jongeren, maar ook een maatschappelijke meerwaarde. Bij Almata krijgt elke jongere de kans om vanuit vertrouwen te groeien, hun gedrag om te buigen en hun plek in de wereld te vinden. Want samen kunnen we de cirkel doorbreken en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Bestuur & Management

Het Management Team van Almata bestaat uit: 

  • Desiree van der Wulp, bestuurder 
  • Ingrid Franken, hoofd behandeling
  • Frank van Klaveren, manager bedrijfsvoering a.i.
  • Mario van Tiggelen, zorgmanager 
  • Iwan Segerink, zorgmanager 
  • Nicky Maas, zorgmanager  

Het team is bereikbaar via: bestuurssecretariaat@almata.nl.

Ondernemingsraad

Ondernemingsraad

De ondernemingsraad (OR) ziet toe op het goed functioneren van de onderneming in al haar doelstellingen. Daartoe behoren zowel de economische- als de sociale doelstellingen van de onderneming. 

De algemene taak van de OR houdt naast de behartiging van de personeelsbelangen ook die van de onderneming bij de vaststelling van het ondernemingsbeleid in. Dat betekent dat de OR ervoor zorgt dat bij de vaststelling van dit beleid de belangen van het personeel zorgvuldig worden meegewogen. De OR maakt dus een evenwichtige afweging van belangen.  

De OR van Almata is te bereiken via: Judith Ketelaars.

 

Onderschrijving van Almata

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Almata onderschrijft de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat betekent dat onze medewerkers – op basis van hun verantwoordelijkheid voor de cliënten – alert zijn op signalen die kunnen duiden op huiselijk geweld of kindermishandeling en effectief reageren. Volgens deze Meldcode kan Almata melding maken bij het meldpunt Veilig Thuis.  Voor meer informatie over de Meldcode kun je terecht bij jouw contactpersoon binnen Almata. 

Meer informatie over Veilig Thuis vind je op vooreenveiligthuis.nl.

Rechten van het Kind

Rechten van het Kind

Om de rechten van kinderen beter te beschermen kwamen de VN en UNICEF op 20 november 1989 met het Verdrag voor de Rechten van het Kind naar buiten. Inmiddels hebben 191 landen van de 193 landen op de wereld het verdrag ondertekent. Wat betekent dat voor kinderen? De landen hebben met de erkenning van het verdrag zich verplicht om kinderrechten te beschermen. En daarbij moeten kinderen de kans krijgen om mee te praten en te denken over zaken die voor hen belangrijk zijn.  

Ook bij Almata waar jongeren verblijven die door een kinderrechter uit huis zijn geplaatst, of jongeren verblijven die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen, handelen we met inachtneming van het Verdrag. De jongeren worden goed en respectvol behandeld, hun belang staat voorop. Ook staan we elk jaar op 20 november stil bij de Dag van de kinderrechten om de rechten van de jongeren nog eens extra onder de aandacht te brengen.  

Kijk voor meer informatie op: 

AVG bij Almata

AVG bij Almata

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie. 

Gegevens uitwisselen moet zo veilig mogelijk gebeuren. Onze medewerkers zijn er goed van doordrongen dat ze met privacygevoelige gegevens omgaan. Ze kennen de grondbeginselen van de AVG. Regelmatig controleert het privacyteam of onze medewerkers nog steeds werken volgens de juiste procedures. Specifieke risico’s brengen we in kaart, en we zorgen ervoor dat AVG bij onze medewerkers onderdeel van de manier van werken en handelen blijft. 

Cliëntparticipatie 

Cliëntparticipatie 

Almata heeft een Jongerenraad, gevestigd in Ossendrecht, die wordt begeleid door een coach. De Jongerenraad bestaat uit een vertegenwoordiging van jongeren uit diverse leefgroepen van JeugdzorgPlus, en komt één keer per twee weken bij elkaar.